ÄÄNITE

EPOsimO-äänite

Espoon Puhallinorkesteria johti 40 vuoden ajan Simo Kanerva, joka teki ammattiuransa pasunistina, viimeksi Radion sinfoniaorkesterissa. EPOSIMO-äänitteeseen on koottu Simon valitsemia kappaleita, jotka ovat EPO:n esittäminä jääneet  lähtemättömästi hänen mieleensä. Äänite on omistettu Simolle, jonka pitkän EPO:n kapellimestariuran hieno päätös tämä äänite on. Äänite on samalla dokumentti 50 vuotta täyttäneen orkesterin historiasta. Nyt orkesteria johtaa eteenpäin kapellimestari Antti Hartikainen. 

Äänitettä voi ostaa hintaan 15 euroa + postituskulut yhteystiedot-sivumme lomakkeen kautta. Kerro halustasi ostaa EPOSIMO niin otamme sinuun yhteyttä.

EPOSIMO-äänitteen musiikki:

 

1. Erhalt uns, Herr:  Kaj-Erik Gustafsson

2. Bist Du bei mir: Gottfried Heinrich Stölzel/Johann Sebastian Bach, sov. Willy Hautvast

Drottningholmsmusiken: Johan Helmich Roman, sov. Stig Gustafson

3. Allegro

4. Menuett

5. Andantino

6. Vivace

7. Sørgemarsj over Rikard Nordraak: Edvard Grieg

8. Linnan portilla: Jean Sibelius, sov. tuntematon

9. Kaupungin ääni: Timo Forsström

10. Eposimo:  Atso Almila

11. Myrskyluodon Maija: Lasse Mårtenson, sov. Teuvo Laine

12. Just a Gigolo/I Ain’t Got Nobody: Leonello Casucci/Spencer Williams, sov. Johnnie Vinson

13. Syysunelma-valssi: Archibald Joyce, sov. Artturi Rope

 

Musiikki on tallennettu Kauniaisten Uudessa Paviljongissa 10.-11.12.2022 ja 28.-29.1.2023.

Äänittäjä ja tuottaja Varistoteles Studiot/Markku Veijonsuo.

Kannen valokuva: Juha Virtanen

Kannet: Timo Honkanen

 

Lisätietoa EPOSIMO-äänitteen musiikista:

Suomalainen urkuri ja säveltäjä Kaj-Erik Gustafsson (s. 1942) on säveltänyt Erhalt uns, Herr -teoksen Espoon puhallinorkesterin tilauksesta. Se on sävelletty renessanssimusiikin tyyliin ja on erinomainen tilaisuus tutustua nykyaikana kirjoitettuun ”vanhaan” musiikkiin.

Tallenteella vanhempaa musiikkia edustava Bist du bei mir on ooppera-aaria Gottfried Heinrich Stölzel’n oopperasta Diomedes, joka on päätynyt Bachin sävellysten listaan hänen vaimonsa Anna Magdalenan muistikirjan kautta. Roman taas sävelsi moniosaisen Drottningholmsmusikenin Ruotsin kuninkaallisiin häihin vuonna 1744. Puhallinorkesterisovituksessa on 4 osaa. Grieg sävelsi surumarssinsa nuorena kuolleen ystävänsä, norjalaisen säveltäjän Rikard Nordraakin hautajaisiin vuonna 1866. Surumarssi on puhallinorkesterille luonteenomaista ohjelmistoa voimakkaine musiikillisine affekteineen.

Sibelius (1865–1957) sävelsi Pelléas ja Mélisande -näytelmään musiikin vuonna 1905. Linnan portilla on alkusoitto tähän näytelmään. Modernimpaa suomalaista edustaa säveltäjä ja käyrätorvensoittaja Timo Forsströmin (s. 1961) säveltämä teos Kaupungin ääni, joka on Espoon kaupungin tilaussävellys puhallinorkesterille. Siinä kerrotaan musiikillisin keinoin espoolaista historiaa keskiaikaisesta kylästä moderniksi kaupungiksi. 

Toinen tilausteoksemme, Eposimo, on omistettu kapellimestarillemme Simo Kanervalle. Atso Almila (s. 1953) on arvostettu suomalainen kapellimestari, tuottelias säveltäjä ja pasunisti, joka opiskeli pasuunansoittoa Sibelius-Akatemiassa samanaikaisesti kapellimestarimme kanssa. Lasse Mårtensonin (1934–2016) 1970-luvulla säveltämä tunnusmusiikki suomalaiseen tv-sarjaan Myrskyluodon Maija on  jäänyt lähtemättömästi suomalaisten mieliin.

Just a Gigolo ja I Ain’t Got Nobody ovat viime vuosisadan alkupuolella sävellettyjä kappaleita, jotka yhdistettiin onnistuneesti 1950-luvulla. Tämä yhdistelmäkappale on löytänyt tiensä myös puhallinorkesterien ohjelmistoihin. Mainion baritonisaksofonisoolon esittää Antti Vasala.

Syysunelma-valssi on tyylikäs englantilainen valssi, joka on ollut Espoon puhallinorkesterin ohjelmistossa lähes koko sen toiminnan ajan. Se oli aikanaan ”lauantain toivotuissa” yksi eniten esitetyistä kappaleista.

Kapellimestari: Simo Kanerva

Huilu:
Juhani Heiskanen, Kati Kujala-Räty, Riitta-Maija Leppälä, Pekka Saarela, Heli
Tapanainen, Taina Tuhkanen, Minna Turtiainen

Alttosaksofoni:
Ilari Lähteenmäki, Erkki Niemi

Tenorisaksofoni:
Päivi Hannula

Baritonisaksofoni:
Antti Vasala

Oboe:
Ilpo Kangas, Päivi Saarinen

Klarinetti:
Jyrki Akkanen, Jukka Pesonen, Jukka Rautanen, Outi Vassinen

Bassoklarinetti:
Anni Lähteenmäki

Tuuba: Vesa
Lehtisalo, Juha Virtanen

Bassokitara: Juha
Räty

Lyömäsoittimet:
Teo De La Cruz, Eero Tekoniemi, Samuli Vehkavaara

Trumpetti/Kornetti:
Kari Huoponen, Lasse Murtomäki, Simo Rantanen, Lauri Ratia, Alf-Ole Wanamo

Alttotorvi: Marjukka
Hietaniemi, Lauri Niemi, Ilkka Temmes, Osmo Tyyskä

Baritonitorvi:
Maija Ahtee, Markku Keränen, Riitta-Leena Salovaara

Pasuuna: Ari
Järvi, Juho Keränen, Pekka Ovaskainen, Risto Santasalo, Ritva Torppa

NÄYTTEITÄ ÄÄNITTEESTÄ

  1. Erhalt uns, Herr 1:04
  2. Bist du bei mir 0:48
  3. Drottningholmsmusiken, Allegro 0:41
  4. Sørgemarsj over Rikard Nordraak 1:03
  5. Linnan portilla 0:44
  6. Kaupungin ääni 1:07
  7. Eposimo 0:50
  8. Myrskyluodon Maija 0:54
  9. Just a Gigolo/I Ain’t Got Nobody 0:49
  10. Syysunelma-valssi 0:56
Simo Kanerva
2016 EPO_huhtikuu_Högsand-Simo opettaa2
Simo opettaa intervallien saloja
IMG-20230706-WA0000 (002)
Kauniaisten Uudessa Paviljongissa 28.1.2023

Kapellimestari

Espoon puhallinorkesteri (EPO) on noin 35-40 soittajan sinfoninen puhallinorkesteri. Orkesterin soittajat ovat kokeneita musiikin harrastajia. Ohjelmisto on monipuolista puhallinorkesteriohjelmistoa painottuen klassiseen musiikkiin. Järjestämme säännöllisesti omia konsertteja sekä esiinnymme erilaisissa tilaisuuksissa. Harjoittelemme syksystä kevääseen viikoittain tiistai-iltaisin yhteisharjoituksessa, jonka lisäksi sektiot järjestävät omia harjoituksiaan. Kokoonnumme pari kertaa vuodessa omille viikonloppuharjoitusleirille. Puhallinorkesterin toimintaa ylläpitää Espoon puhallinorkesteriyhdistys ry.
 
Pitkäaikaisen kapellimestarimme jäädessä pois tehtävästä, haemme kapellimestaria.
 
Kapellimestarina toimit orkesterin taiteellisena johtajana, suunnittelet ja harjoitat ohjelmistoa, johdat esiintymiset sekä osallistut yhdistyksen hallituksen työskentelyyn.
 
Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa koulutusta ja kokemusta puhallinorkesterin johtamisesta. Toivomme sinulla olevan näkemystä harrastajapuhallinorkesterin kehittämisestä, hyvät pedagogiset taidot sekä toimintaa tukevat viestintä- ja kommunikointitaidot.
 
Tehtävä alkaa varsinaisesti 1.2.2023, ennen sitä mahdollisesti kevätkauden ohjelmiston ja toiminnan suunnittelulla yhdessä yhdistyksen hallituksen kanssa. Yhdistyksen sääntöjen mukaan kapellimestari valitaan kalenterivuodeksi kerrallaan, mutta toivomme valmiutta pitkäjänteiseen yhteistyöhön.
 
Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi viimeistään 16.10.2022 sähköpostitse osoitteeseen hallitus@espoonpuhallinorkesteri.fi
 
Lisätietoja tehtävästä ja orkesterin toiminnasta antaa Espoon puhallinorkesteriyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Rautanen, rautanen.jukka@gmail.com, 040-7500603.
 
 

Tilaa orkesteri