TIETOA MEISTÄ

Espoon Puhallinorkesteri (EPO) on noin 50 soittajan sinfoninen puhallinorkesteri, joka koostuu aktiivisista musiikin harrastajista. Meille tärkeintä ovat yhdessä soittaminen ja musiikista nauttiminen – siksi EPOn riveissä viihdytään perinteisesti pitkään.

Toimintamme ytimessä ovat yhteisharjoittelu ja keikkailu. Vuosittain orkesterillamme on toistakymmentä esiintymistä, joihin kuuluvat omien konserttiemme lisäksi esimerkiksi vanhojentanssit ja yksityistilaisuudet.

Harrastamisesta tekee mielekästä monipuolinen ohjelmistomme ja halumme kokeilla, mihin kaikkeen orkesterimme taipuu. Klassisen musiikin lisäksi soitamme viihdemusiikkia, kuten elokuva- ja tanssimusiikkia, perinteistä marssimusiikkia sekä kirkkomusiikkia.

Orkesterimme tekee mielellään yhteistyötä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Vuosien varrella olemme toteuttaneet yhteishankkeita muun muassa kuorojen kanssa.

Espoon puhallinorkesteri - orkesteri
Espoon puhallinorkesteri kokoonpano

Toimintamme kulmakivi ovat viikoittaiset yhteisharjoitukset,

jotka järjestetään tiistaisin. Soittokaudella 2020–2021 olemme harjoitelleet Kauniaisissa Kaunialan sairaalan tiloissa, kun aiempi harjoitustilamme Espoon Karakallion Karatalossa on ollut remontissa. Viikkotreenien lisäksi pidämme säännöllisesti soitinryhmien omia, pienempiä harjoituksia. Lisäksi kokoonnumme pari kertaa vuodessa viikonloppuleirille, ja kesän jälkeen aloitamme usein syksyn soittokauden Kotkan edustalla Pitkäluodossa.

Espoon Puhallinorkesteri on vuosien varrella vieraillut toistakymmentä kertaa ulkomailla erilaisissa musiikkitapahtumissa. Viimeisin esiintymismatkamme suuntautui syksyllä 2018 Tšekkiin paikallisille puhallinmusiikkifestivaaleille. Aiemmin olemme tehneet soittomatkoja muun muassa Venäjälle, Unkariin, Itävaltaan, Saksaan ja Kanariansaarille.

Orkesterin kapellimestarina
toimii Simo Kanerva,

joka on tehnyt ammattiuransa Radion sinfoniaorkesterin (RSO) pasunistina. Kanervalla on pitkä kokemus kouluttajana, ja hän on opettanut muun muassa Sibelius Akatemiassa. Kanerva on johtanut Espoon Puhallinorkesteria vuodesta 1982 ja kehittänyt orkesteria määrätietoisesti.

EPOn tavoite on olla yksi Suomen parhaista harrastajapuhallinorkestereista, ja orkesterin kehittymisen kannalta oleellisia on yhteisharjoitusten lisäksi kunkin soittajan henkilökohtainen harjoittelu.

Orkesteria pitää yllä Espoon Puhallinorkesteriyhdistys ry. Yhdistyksen tavoite on edistää puhallinmusiikin tuntemusta, koulutusta ja konserttitoimintaa.

Orkesteri Kapellimestari Simo Kanerva

Kokoonpano

Espoon Puhallinorkesterin nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat seuraavat 12 soitinryhmää: huilut, oboet, klarinetit, saksofonit, fagotti, kornetit, alttotorvet, baritonitorvet, pasuunat, tuubat, lyömäsoittimet, string bass.

historia:

Puhallinmusiikkia kuudella vuosikymmenellä

Espoon Puhallinorkesterin juuret yltävät vuoteen 1972, jolloin Espoon Soukassa perustettiin työväenopiston puhallinmusiikin opintopiiri, Soukan Puhallinryhmä. Niin sanottuja “Soukan sinfonikkoja” johti alussa saksofonisti Sven Nygård. Ryhmän ensimmäinen esiintyminen oli vajaa vuosi perustamisen jälkeen opiston kevätjuhlassa vuonna 1973.

Nygårdin jälkeen orkesteria johti RSO:n pasunisti Erkki Lipponen, ja vuodesta 1982 alkaen orkesterin kapellimestarina on toiminut niin ikään RSO:ssa soittanut pasunisti Simo Kanerva.

Espoon puhallinorkesteri - tilaa orkesteri

Galleria

Kapellimestari

Espoon puhallinorkesteri (EPO) on noin 35-40 soittajan sinfoninen puhallinorkesteri. Orkesterin soittajat ovat kokeneita musiikin harrastajia. Ohjelmisto on monipuolista puhallinorkesteriohjelmistoa painottuen klassiseen musiikkiin. Järjestämme säännöllisesti omia konsertteja sekä esiinnymme erilaisissa tilaisuuksissa. Harjoittelemme syksystä kevääseen viikoittain tiistai-iltaisin yhteisharjoituksessa, jonka lisäksi sektiot järjestävät omia harjoituksiaan. Kokoonnumme pari kertaa vuodessa omille viikonloppuharjoitusleirille. Puhallinorkesterin toimintaa ylläpitää Espoon puhallinorkesteriyhdistys ry.
 
Pitkäaikaisen kapellimestarimme jäädessä pois tehtävästä, haemme kapellimestaria.
 
Kapellimestarina toimit orkesterin taiteellisena johtajana, suunnittelet ja harjoitat ohjelmistoa, johdat esiintymiset sekä osallistut yhdistyksen hallituksen työskentelyyn.
 
Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa koulutusta ja kokemusta puhallinorkesterin johtamisesta. Toivomme sinulla olevan näkemystä harrastajapuhallinorkesterin kehittämisestä, hyvät pedagogiset taidot sekä toimintaa tukevat viestintä- ja kommunikointitaidot.
 
Tehtävä alkaa varsinaisesti 1.2.2023, ennen sitä mahdollisesti kevätkauden ohjelmiston ja toiminnan suunnittelulla yhdessä yhdistyksen hallituksen kanssa. Yhdistyksen sääntöjen mukaan kapellimestari valitaan kalenterivuodeksi kerrallaan, mutta toivomme valmiutta pitkäjänteiseen yhteistyöhön.
 
Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi viimeistään 16.10.2022 sähköpostitse osoitteeseen hallitus@espoonpuhallinorkesteri.fi
 
Lisätietoja tehtävästä ja orkesterin toiminnasta antaa Espoon puhallinorkesteriyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Rautanen, rautanen.jukka@gmail.com, 040-7500603.
 
 

Tilaa orkesteri