TIETOA MEISTÄ

Kuva: Vesa Putkonen

Espoon Puhallinorkesteri (EPO) on noin 50 soittajan sinfoninen puhallinorkesteri, joka koostuu aktiivisista musiikin harrastajista. Meille tärkeintä ovat yhdessä soittaminen ja musiikista nauttiminen – siksi EPOn riveissä viihdytään perinteisesti pitkään.

Toimintamme ytimessä ovat yhteisharjoittelu ja keikkailu. Vuosittain orkesterillamme on useita esiintymisiä, joihin kuuluvat omien konserttiemme lisäksi esimerkiksi vanhojentanssit ja yksityistilaisuudet.

Harrastamisesta tekee mielekästä monipuolinen ohjelmistomme ja halumme kokeilla, mihin kaikkeen orkesterimme taipuu. Klassisen ja puhallinorkesterille sävelletyn musiikin lisäksi soitamme viihdemusiikkia, kuten elokuva- ja tanssimusiikkia, perinteistä marssimusiikkia sekä kirkkomusiikkia.

Orkesterimme tekee mielellään yhteistyötä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Vuosien varrella olemme toteuttaneet yhteishankkeita muun muassa kuorojen kanssa.

Toimintamme kulmakivi ovat viikoittaiset yhteisharjoitukset,

jotka järjestetään tiistaisin Espoon Karakallion Karatalossa. Viikkotreenien lisäksi pidämme säännöllisesti soitinryhmien omia, pienempiä harjoituksia. Lisäksi kokoonnumme pari kertaa vuodessa viikonloppuleirille.

Espoon Puhallinorkesteri on vuosien varrella vieraillut toistakymmentä kertaa ulkomailla erilaisissa musiikkitapahtumissa. Viimeisin esiintymismatkamme suuntautui syksyllä 2018 Tšekkiin paikallisille puhallinmusiikkifestivaaleille. Aiemmin olemme tehneet soittomatkoja muun muassa Venäjälle, Unkariin, Itävaltaan, Saksaan ja Kanariansaarille.

Orkesterin kapellimestarina
toimii Antti Hartikainen

Kapellimesteri ja muusikko Antti Hartikainen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta sekä esittävän säveltaiteen että musiikin johtamisen koulutusohjelmasta. Hän toimii Suomen Kansallisoopperan orkesterin oboen varaäänenjohtajana.

EPOn tavoite on olla yksi Suomen parhaista harrastajapuhallinorkestereista, ja orkesterin kehittymisen kannalta oleellisia on yhteisharjoitusten lisäksi kunkin soittajan henkilökohtainen harjoittelu.

Orkesteria pitää yllä Espoon Puhallinorkesteriyhdistys ry. Yhdistyksen tavoite on edistää puhallinmusiikin tuntemusta, koulutusta ja konserttitoimintaa.

Kapellimestari ja oboisti Antti Hartikainen, kuva Jaakko Paarvala
Kuva: Jaakko Paarvala

Kokoonpano

Espoon Puhallinorkesterin nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat seuraavat 12 soitinryhmää: huilut, oboet, klarinetit, saksofonit, fagotti, kornetit, alttotorvet, baritonitorvet, pasuunat, tuubat, lyömäsoittimet, string bass.

historia:

Puhallinmusiikkia kuudella vuosikymmenellä

Espoon Puhallinorkesterin juuret yltävät vuoteen 1972, jolloin Espoon Soukassa perustettiin työväenopiston puhallinmusiikin opintopiiri, Soukan Puhallinryhmä. Niin sanottuja “Soukan sinfonikkoja” johti alussa saksofonisti Sven Nygård. Ryhmän ensimmäinen esiintyminen oli vajaa vuosi perustamisen jälkeen opiston kevätjuhlassa vuonna 1973.

Nygårdin jälkeen orkesteria johti Radion sinfoniaorkesterin (RSO) pasunisti Erkki Lipponen, ja vuosina 1982-2023 orkesterin kapellimestarina toimi Simo Kanerva. Kanerva teki ammattiuransa RSO:n pasunistina ja opetti muun muassa Sibelius Akatemiassa. Kanerva kehitti orkesteria määrätietoisesti 40 vuoden ajan ja on orkesterin kunniakapellimestari.

Orkesteri Kapellimestari Simo Kanerva

ÄÄNINÄYTTEITÄ

  1. VALKOINEN PEURA ALKUSOITTO 1:49
  2. VAALEANPUNAINEN PANTTERI 4:03
  3. BOMISCHE GESCHICHTEN 3:21

Galleria

Kapellimestari

Espoon puhallinorkesteri (EPO) on noin 35-40 soittajan sinfoninen puhallinorkesteri. Orkesterin soittajat ovat kokeneita musiikin harrastajia. Ohjelmisto on monipuolista puhallinorkesteriohjelmistoa painottuen klassiseen musiikkiin. Järjestämme säännöllisesti omia konsertteja sekä esiinnymme erilaisissa tilaisuuksissa. Harjoittelemme syksystä kevääseen viikoittain tiistai-iltaisin yhteisharjoituksessa, jonka lisäksi sektiot järjestävät omia harjoituksiaan. Kokoonnumme pari kertaa vuodessa omille viikonloppuharjoitusleirille. Puhallinorkesterin toimintaa ylläpitää Espoon puhallinorkesteriyhdistys ry.
 
Pitkäaikaisen kapellimestarimme jäädessä pois tehtävästä, haemme kapellimestaria.
 
Kapellimestarina toimit orkesterin taiteellisena johtajana, suunnittelet ja harjoitat ohjelmistoa, johdat esiintymiset sekä osallistut yhdistyksen hallituksen työskentelyyn.
 
Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa koulutusta ja kokemusta puhallinorkesterin johtamisesta. Toivomme sinulla olevan näkemystä harrastajapuhallinorkesterin kehittämisestä, hyvät pedagogiset taidot sekä toimintaa tukevat viestintä- ja kommunikointitaidot.
 
Tehtävä alkaa varsinaisesti 1.2.2023, ennen sitä mahdollisesti kevätkauden ohjelmiston ja toiminnan suunnittelulla yhdessä yhdistyksen hallituksen kanssa. Yhdistyksen sääntöjen mukaan kapellimestari valitaan kalenterivuodeksi kerrallaan, mutta toivomme valmiutta pitkäjänteiseen yhteistyöhön.
 
Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi viimeistään 16.10.2022 sähköpostitse osoitteeseen hallitus@espoonpuhallinorkesteri.fi
 
Lisätietoja tehtävästä ja orkesterin toiminnasta antaa Espoon puhallinorkesteriyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Rautanen, rautanen.jukka@gmail.com, 040-7500603.
 
 

Tilaa orkesteri