Tulevat tapahtumat

SU 26.5.2024

kevätkonsertti

Rhapsody in Blue
musiikkia gershwinistä graingeriin

Uusi paviljonki,
läntinen koulupolku 3,
Kauniainen

klo 15:00

Espoon puhallinorkesterin tulevan kevätkonsertin ohjelmisto on kattaus sinfoniselle puhallinorkesterille sävellettyjä alkuperäisteoksia ja legendaarista amerikkalaista ja englantilaista musiikkia. Konsertissa kuullaan mm. keskeisten puhallinmusiikkisäveltäjien Percy A. Graingerin, Philip Sparken, Alfred Reedin ja Gordon Jacobin teoksia. Konsertin johtaa Antti Hartikainen ja  solistina soittaa pianovirtuoosi Jukka Nykänen.

anttiväri

Kapellimestari Antti Hartikainen

Espoon puhallinorkesterin kapellimestari Antti Hartikainen on johtanut viime vuosina sinfoniaorkestereita, kamariyhtyeitä ja ammattipuhallinkokoonpanoja, kuten Kuopion kaupunginorkesteria ja Kaartin soittokuntaa. Lisäksi hän toimii myös orkesterikokoonpanojen ja oboistien kouluttajana. Kaksinkertainen musiikin maisteri opiskeli musiikin johtamista ja oboensoittoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa sekä Panula-Akatemiassa orkesterinjohdon opettajinaan mm. akateemikko Jorma Panula, Osmo Vänskä, Hannu Lintu, Atso Almila ja Petri Komulainen. Hän on Suomen Kansallisoopperan oboen varaäänenjohtaja ja on myös vieraillut oboistina lähes kaikissa suomalaisissa ammattiorkestereissa. Hartikainen on johtanut tällä konserttikaudella mm. Suomen Kansallisoopperan orkesterin muusikoita.

https://hartikainen.art

Kuva: Jaakko Paarvala

nykänen

Pianosolisti Jukka Nykänen

Pianisti, säveltäjä ja sovittaja Jukka Nykänen on monipuolinen muusikko, jolle on luonteenomaista ennakkoluulottomuus, kokeilunhalu ja monityylisyys. Hän aloitti pianonsoiton opinnot vuonna 1985 Espoon musiikkiopistossa Kata Nummen oppilaana. Vuonna 1995 hän siirtyi Sibelius-Akatemiaan, josta valmistui Teppo Koiviston oppilaana. Ensikonsertistaan vuonna 2006 hän sai erinomaiset arvostelut. Hän on opiskellut myös mestarikursseilla opettajinaan mm. Konstantin Bogino, Matti Raekallio, Liisa Pohjola, Pascal Devoyon ja Eero Heinonen. Nykänen on esiintynyt mm. Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon Kamarimusiikissa, Turun musiikkijuhlilla sekä LuostoClassicissa ja useiden orkesterien, kuten Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Avantin, Tapiola Sinfoniettan, Turun kaupunginorkesterin ja Vantaan Viihdeorkesterin riveissä sekä useissa levytyksissä. Hän on työskennellyt paljon laulumusiikin, oopperan ja teatterin parissa ja Yle Radio:n radio-ohjelmissa, ja hän on Yle Teemalla RSO-konserttisarjan kommentaattori ja teosten esittelijä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Nykäselle Suomi-palkinnon.

https://fantasticoproduction.fi/esiintyjat/jukka-nykanen

Kuva: Teemu Mattsson

Konsertti alkaa juhlavasti englantilaisen Philip Sparken Concert Prelude -teoksella. Se alkaa ja loppuu majesteetillisella fanfaarilla joiden välissä liikutaan kiehtovissa rytmisissä maailmoissa. Konsertissa pääsee myös musiikilliselle matkalle Espanjaan, jonka tunnelmia kuvaa Robert Sheldonin teos Iberian Escapades (The Villas of Boca Raton). Konsertin erikoisuutena voidaan pitää Percy Graingerin sävellystä Lincolnshire Posy, jonka ensiestys oli jo vuonna 1937. Graingerin elämäkerran kirjoittajan mestariteoksena pitämässä teoksessa on kuusi osaa, joista jokainen on muokattu kansanlauluista, joita Grainger oli kerännyt matkalla 1905–1906 Englannin Lincolnshireen. Jokainen osa on tarkoitettu musiikilliseksi muotokuvaksi sen alkuperäisestä laulajasta – sekä laulajan persoonallisuudesta että hänen laulutottumuksistaan.

Konsertin huippuhetkiin tulee kuulumaan George Gershwinin Rhapsody in Blue (soitinnus puhallinorkesterille Pertti Pekkanen). Solistiksi on saatu pianovirtuoosi ja RSO:n konserttien selostuksistakin tuttu Jukka Nykänen. 

Nämä teokset ja paljon muuta on siis tarjolla tulevassa kevätkonsertissamme!

Konsertin koko ohjelma:

P. Sparke: Concert Prelude
G. Jacob: An Original Suite
A. Reed: 3.osa Othello ja Desdemona sinfonisista kuvista Othello
R. Sheldon: Iberian Escapades. The Villas of Boca Raton, op.135
P.A. Grainger: Irish Tune from County Derry
P.A. Grainger: Shepherd´s Hey

Väliaika

G. Gershwin: Rhapsody in Blue (instr. P. Pekkanen). Pianosolisti: Jukka Nykänen
P.A. Grainger: Lincolnshire Posy

Tervetuloa huippukonserttiin!

Lipun hinta 20 e, lapset alle 12 v  0-2 euroa.

 

Lippuja saa orkesterilaisilta, ovelta ja lippukaupastamme

TI 24.9.2024

Yhteiskonsertti Juvenalian puhallinorkesterin kanssa

Sellosali
Soittoniekanaukio 1 A
Espoo

EPO ja JUPO1 esiintyvät yhdessä. Lisätietoa tapahtumasta myöhemmin.

Ääninäytteet

  1. VALKOINEN PEURA ALKUSOITTO 1:49
  2. VAALEANPUNAINEN PANTTERI 4:03
  3. BOMISCHE GESCHICHTEN 3:21

Kapellimestari

Espoon puhallinorkesteri (EPO) on noin 35-40 soittajan sinfoninen puhallinorkesteri. Orkesterin soittajat ovat kokeneita musiikin harrastajia. Ohjelmisto on monipuolista puhallinorkesteriohjelmistoa painottuen klassiseen musiikkiin. Järjestämme säännöllisesti omia konsertteja sekä esiinnymme erilaisissa tilaisuuksissa. Harjoittelemme syksystä kevääseen viikoittain tiistai-iltaisin yhteisharjoituksessa, jonka lisäksi sektiot järjestävät omia harjoituksiaan. Kokoonnumme pari kertaa vuodessa omille viikonloppuharjoitusleirille. Puhallinorkesterin toimintaa ylläpitää Espoon puhallinorkesteriyhdistys ry.
 
Pitkäaikaisen kapellimestarimme jäädessä pois tehtävästä, haemme kapellimestaria.
 
Kapellimestarina toimit orkesterin taiteellisena johtajana, suunnittelet ja harjoitat ohjelmistoa, johdat esiintymiset sekä osallistut yhdistyksen hallituksen työskentelyyn.
 
Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa koulutusta ja kokemusta puhallinorkesterin johtamisesta. Toivomme sinulla olevan näkemystä harrastajapuhallinorkesterin kehittämisestä, hyvät pedagogiset taidot sekä toimintaa tukevat viestintä- ja kommunikointitaidot.
 
Tehtävä alkaa varsinaisesti 1.2.2023, ennen sitä mahdollisesti kevätkauden ohjelmiston ja toiminnan suunnittelulla yhdessä yhdistyksen hallituksen kanssa. Yhdistyksen sääntöjen mukaan kapellimestari valitaan kalenterivuodeksi kerrallaan, mutta toivomme valmiutta pitkäjänteiseen yhteistyöhön.
 
Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi viimeistään 16.10.2022 sähköpostitse osoitteeseen hallitus@espoonpuhallinorkesteri.fi
 
Lisätietoja tehtävästä ja orkesterin toiminnasta antaa Espoon puhallinorkesteriyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Rautanen, rautanen.jukka@gmail.com, 040-7500603.
 
 

Tilaa orkesteri